Imigranții, neplăcuți și de neînțeles

Deși au trimis în Germania, Anglia sau SUA foarte mulți emigranți pe criterii economice sau politice, polonezii își aduc azi aminte că de fapt „Polonia nu vrea să primească imigranți. Polonezii nu îi înțeleg pe imigranți, polonezilor nu le plac imigranții”.

Numărul cetățenilor britanici care trăiesc în alte țări EU și beneficiază de ajutoare sociale de la acele țări e mai mare decât numărul de cetățeni din restul EU care locuiesc în Marea Britanie și beneficiază de ajutoare sociale britanice, conform unei analize numerice recente. Asta, în timp ce discursul public din Anglia este încărcat de retorică împotriva imigranților care suprasolicită ajutoarele sociale.

După ce au suferit durerea discriminării violente în Apartheid, după ce au învins discriminarea cu remarcabilul Nelson Mandela în frunte predând lumii o lecție de reconciliere între grupuri etnice diferite, cetățenii Africii de Sud au azi conflicte serioase, violente, cu străinii.


În multe clasamente care descriu bunăstarea, gradul de civilizație sau tehnologia, România e în urma Poloniei, uneori și în urma Africii de Sud, și aproape întotdeauna în urma Marii Britanii. Din puncte de vedere ca cele de mai sus, se poate argumenta exemplul oferit de dânșii nu e de urmat

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

...cu număr. 73.

Cazul misteriosului teren bihorean de fotbal construit în pantă

Cum aleg revista de specialitate