Păcatele Primăriei Cluj

Citate din presă despre Primăria Cluj-Napoca în ultimele câteva luni:

„peste 12 milioane de euro au fost cheltuiţi pentru a da în administrarea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca terenurile şi clădirile în care medicii îşi desfăşoară activitatea, se arată în raport.
De asemenea, primăria lui Emil Boc trebuie să explice şi cheltuirea banilor publici pe ajutoare pentru încălzirea locuinţei, sporuri salariale...”

„contractele semnate cu Coral Impex SRL, societate care se ocupa de deratizarea domeniului public al orașului „

„... implementarea proiectului de ticketing, care vizează modernizarea sistemului de vânzare a biletelor de transport în comun de către compania de transport public. [...]
Proiectul de ticketing fost lansat în 9 septembrie, fiind finanţat din fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de lei. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vânzare a biletelor şi instalarea de validatoare în mijloacele de transport în comun. Acesta mai prevede modernizarea a 87 de stații de transport în comun, montarea a 74 de panouri de afişaj în stații care vor furniza informații legate de timpul estimat de sosire în staţie a mijloacelor de transport în comun, amplasarea a 136 de validatoare a legitimațiilor de călătorie în staţii şi a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun, achiziţionarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.”

„Acestea ar fi avut ca obiect modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Cluj-Napoca, întreținerea și menținerea în stare de funcționare a punctelor de lumină nou instalate de executant precum și a noilor puncte de lumină instalate de SC Electrica.”

„Consilierii stabilesc, cu acest prilej, faptul că se atribuie locuinţele din fondul locativ de stat conform listelor de priorităţi întocmite în acest sens. 151 de locuinţe urmau să fie date persoanelor aflate pe lista de priorităţi, alte 70 de apartamente urmau să ajungă la persoanele evacuate din casele naţionalizate sau care aveau să fie evacuate de foştii proprietari sau de moştenitorii care au câştigat imobilele respective în instanţă, iar un număr de 50 de apartamente urmau să fie atribuite tinerilor cu vârsta sub 35 de ani, dar numai în funcţie de punctajele obţinute de fiecare dosar depus în acest sens.
După consumarea alegerilor locale din anul 2008, cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, tot la iniţiativa lui Emil Boc, dar şi a unui grup de consilieri condus de Sorin Apostu, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca aprobă, la data de 30 septembrie 2008, o nouă Hotărâre, cu numărul 412, privind aprobarea listelor de priorități, pentru anul 2007-2008, în vederea atribuirii locuinţelor din fondul locativ de stat din străzile Timişului - Blajului - Rodnici.
Astfel, se aprobă lista de priorităţi, conform Anexei 1, care face parte integrantă din respectiva hotărâre. Această anexă se referă la aprobarea unei liste întocmite de viceprimarul Attila Laszlo, care deţinea şi funcţia de preşedinte al comisiei mixte de repartizare a locuinţelor de stat, listă care cuprindea un număr de 496 de persoane, cu vârsta sub 35 de ani, care au depus dosare pentru primirea unei locuinţe de la primăria condusă de Emil Boc. Cum, însă, potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local 152/2008, existau la dispoziţie doar 50 de apartamente pentru această categorie, funcţionarii instituţiei au pus în capul listei 50 de persoane care au îndeplinit punctajul maxim.
Astfel, potrivit documentului în cauză, cel mai mare punctaj, acumulat de persoana aflată la prima poziție, era de 143 de puncte, în timp ce poziţia 50 era ocupată de o persoană care a întrunit 99 de puncte. Tot ce s-a aflat sub această poziţie nu a îndeplinit punctajul.”

Textele de mai sus fac parte din știri despre Primăria Cluj (sursa aici, aici, aici, aici) care încep cu, sau au în titlu, cuvintele ANCHETĂ, CONTROL, CORUPȚIE, PROBLEME, DEVASTATOR, DNA, SUSPICIUNE, NEPOTISM. Și totuși, textele în sine, dincolo de ce ar spune titlurile, sună mai degrabă a laude decât a PROBLEME DEVASTATOARE. Că s-au dat bani pentru spital, că s-au dat ajutoare pentru căldură, că s-a făcut deratizarea, că s-a modernizat transportul, că s-au dat case tinerilor după baremuri clare și consecvent aplicate, că s-a modernizat iluminatul public...
Dacă citești doar titlurile, te poți întreba „cum îl mai suportă lumea pe primar?”. Dacă citești știrea completă, te poți întreba „cum să nu îl susțină lumea pe primar?”.
Desigur, după alegerile pentru primărie cei care citesc doar titlurile din presă nu și articolul, sau cei care au scris acele titluri, s-ar putea să reclame o oarecare fractură de logică: „cum se poate ca în ciuda DEZVĂLUIRILOR acești oameni să primească încă atâta încredere?”
Reclamația poate că va fi justificată, căci o fractură există; unde e ea cu adevărat, rămâne de discutat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

...cu număr. 73.

Cazul misteriosului teren bihorean de fotbal construit în pantă

Cum aleg revista de specialitate