Pagina oficială a banului public

Cred că atunci când o instituție a statului realizează ceva demn de anunțat public, din bani publici, e datoria ei să anunțe astfel de lucruri clar și răspicat. Inclusiv pe Facebook dacă e cazul.
Cred însă că este imoral (și posibil ilegal, dacă ne luăm după rechizitoriile procurorilor în unele cazuri recente precum cel al Primarului Craiovei) ca anunțurile să aibă ca sursă primară pagina de Facebook (fie ea și „oficială”) a persoanei politice care ocupă temporar funcția de șef în instituția respectivă – în loc să vină de pe pagina sau dintr-un comunicat al Instituției. Mă bucur să văd „poze de la inaugurarea etc-etc”, sau anunțarea „deschiderii noii etc-etc” – dar moral e ca ele să existe, ca sursă primară, pe pagina sau într-un comunicat al instituției care le-a făcut posibile din banul public. Abia apoi devine logic și moral ca și „coordinatorul” evenimentului (Directorul, Primarul, Ministrul, Prefectul. Președintele etc) să popularizeze personal (pe internet sau altcumva) anunțurile Instituției conduse de dânsul/dânsa, împărtășind bucuria de a fi realizat ceva pentru comunitate, sau mândria de a-și fi făcut bine meseria.

Majoritatea instituțiilor noastre nu fac acest lucru. Majoritatea tac de parcă s-ar simți vinovate de lucrurile bune pe care le-au făcut. Iar în multe, prea multe, funcționarii lor vremelnici își asumă cu o atitudine feudală meritul de stăpâni al realizărilor instituției, călcând în picioare statutul pe care legea li-l atribuie: de funcționari publici, în slujba comunității.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

...cu număr. 73.

Cazul misteriosului teren bihorean de fotbal construit în pantă

Cum aleg revista de specialitate