Candidatura la Senatul României

S-au făcut multe lucruri bune în România ultimilor ani. Mulți dintre noi simt însă că se poate mai mult - și că «timpul a expirat». Nu se mai poate mima atât – nici interesul, nici șantierul, nici reforma, nici progresul. În opinia multor cetățeni, responsabilii care au gestionat aceste întârzieri cronice trebuie - simplu și decent - să fie înlocuiți cu oameni mai eficienți. Pe de altă parte și noi, restul... dacă ni se pare suficient să criticăm de pe margine o dată la patru ani, sau chiar și o dată pe zi, atunci avem țara pe care o merităm. Sau, pe care în curând o vor merita alții.
Echipa ALDE Cluj m-a propus candidat pe locul 1 pe lista de Senat pentru alegerile parlamentare. Pentru mine ziua de 11 decembrie nu va fi despre funcții, fotolii, imagine sau bani. Indiferent de alegerea pe care o vom face, va fi o ocazie pentru fiecare dintre noi să demonstrăm că ne merităm țara. Noi, nu alții.

Comentarii

  1. Vă mulțumesc, domnule profesor. Comentariile dvs sunt deosebit de prețioase pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara, fost coleg!
    Nu am mai vorbit de un sfert de veac dar imi permit sa te intreb...
    De ce , Radule? De ce?...
    Ce resorturi pot atrage un om ca tine alaturi de al'de...ăia ?
    Uita-te la ei ce spun, ce fac...
    Iarta-mi indrazneala...


    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Rareș, mă bucur mult să te regăsesc. Caută-mă dacă dorești și pe email sau facebook ca să vorbim mai mult. Acum, la întrebarea ta se regăsesc răspunsuri diverse prin cele aproape 300 de postări publice de pe acest blog, ca și în cartea mea (găsești linkul pe blog, sau își pot trimite PDF pe email). Întrebarea pe care o pui este legitimă prin prisma a ceea ce se vede și se spune la televizor și în alte părți. Subiectele la care faci aluzie îmi sunt cunoscute. Le-am putea discuta pe rând pe fiecare, în detaliu și cu dovezi, și vom constata că suntem de multă vreme de acord pe unele puncte și că putem fi pe altele după ce cântărim dovezile. Desigur, se pot scrie lucruri similare și despre alte organizații, politice sau nu (!). Nu există oameni perfecți, nici organizații sociale (prin urmare nici politice) perfecte. Progresul, schimbarea în bine, este obiectivul pentru care militez. Pe aspecte de integritate, justiție și pe oricare altele. O să mai adaug că în privința echipei din Florești, căreia m-am alăturat anul acesta, pur și simplu nu se poate reproșa nici corupția, nici lipsa de decizie democratică, nici dogmatismul găunos, nici alte asemenea lucruri care oripilează când privim dezbaterile de la televizor. Chiar te-aș invita, dacă ești prin zonă, să participi ca observator la una dintre ședințele noastre de la Florești. La Cluj cunosc mai puțin cum se lucrează în ALDE, însă un lucru știu cert - că lucrurile au fost simple în privința candidaturii mele: colegii din Florești m-au propus, după care am depus CV-ul și câteva idei de reformă în care cred și... atât. Fără tras de sfori, fără taxă de protecție, fără negocieri de funcții. Există deja, din cât îmi dau seama, în multe organizații și partide mulți oameni bine intenționați și corecți. Noi putem alege dacă să le sabotăm de pe margine eforturile de a căuta progresul, sau să punem presiune pentru a grăbi acel progres. Tu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate,consider ca doar oameni de calibru dumitale ar fi potriviti a popula Parlamentul.Felicitari pt.curaj si succes.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

...cu număr. 73.

Cazul misteriosului teren bihorean de fotbal construit în pantă

Cum aleg revista de specialitate